PIZZA NA WŁOSKIM CIEŚCIE Z WĘDZONYMI PIECZARKAMI I RUKOLĄ
PIZZA, chyba każdy z nas o niej słyszał!
Farmerska, Vesuvio, Włoska, Salami...
Moja pizza zawsze wygląda inaczej, czasami przygotowana ze składników idealnie dobranych a czasami z tego co zostało w lodówce.
Jednak zawsze smakuje dobrze, idealnie przygotowane ciasto nie potrzebuje wielu składników żeby podbić nasze kubki smakowe.
Dzisiaj przygotowałam przepis, który pokazuje, że na dobrym cieście wystarczy położyć tylko 4 składniki!
Smacznego xoxo
SKŁADNIKI:
klik-WŁOSKIE CIASTO
- 15 sztuk pieczarek
- ser żółty "Gouda"
- koncentrat pomidorowy
- rukola
- oliwa z oliwek (najlepiej aromatyzowana suszonymi pomidorami)
- przyprawy (wędzona papryka, papryka słodka, zioła prowansalskie, curry, sól, pieprz, maggi, gałka muszkatołowa)
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto przygotować według przepisu podanego w linku.
Pieczarki pokroić w piórka, skropić oliwą, dodać curry, wędzoną i słodką paprykę.
Koncentrat pomidorowy połączyć z ziołami, solą, pieprzem, maggi i gałką.
Gotowe ciasto ułożyć na blaszce (najlepiej uformować dłońmi), posmarować sosem pomidorowym, ułożyć pieczarki (serem posypać pod koniec pieczenia aby był delikatnie roztopiony).
Gotowe ciasto ułożyć na blaszce (najlepiej uformować dłońmi), posmarować sosem pomidorowym, ułożyć pieczarki (serem posypać pod koniec pieczenia aby był delikatnie roztopiony).
Pizzę piec ok 15 minut w 220 stopniach C.
Na koniec posypujemy ziołami i rukolą.
Na koniec posypujemy ziołami i rukolą.
Komentarze
Prześlij komentarz