Mini babeczki truskawkowe

SKŁADNIKI:

  • 3 małe paczki herbatników (42 g)
  • szklanka płatków owsianych
  • 1/3 szklanki wiórków kokosowych
  • 2 dojrzałe banany
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 2 łyżeczki żelatyny 
  • 2 łyżki masła+do nasmarowania blaszki
  • 140 g truskawek (3 duże garście)
  • galaretka truskawkowa z pianką "WINIARY"
PRZYGOTOWANIE:
Truskawki umyć i odciąć ogonki, następnie dodać cukier puder i zmiksować.
Żelatynę rozpuścić nad ogniem (aby było łatwiej można dodać trochę musu truskawkowego).
Rozpuszczoną żelatynę dodać do musu.
Herbatniki, płatki owsiane i wiórki kokosowe rozkruszyć w blenderze.
Dodać banany, roztopione masło i ugnieść (jeśli ciasto jest zbyt sypkie, dodać więcej masła lub banana, natomiast jeśli za bardzo się klei dodać trochę więcej płatków).
Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Blachę do muffinek delikatnie wysmarować masłem i obsypać bułką tartą.
Wyłożyć ciasto i ugnieść na dnie, wlać mus truskawkowy a następnie zalać go rozpuszczoną galaretką.
Odstawić do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia.




Komentarze

  1. Cudowny przepis !
    Chętnie go kiedys wypróbuje <3

    Buziaki kochana,
    http://loveshinny.pl

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty