Mini babeczki truskawkowe
SKŁADNIKI:
- 3 małe paczki herbatników (42 g)
- szklanka płatków owsianych
- 1/3 szklanki wiórków kokosowych
- 2 dojrzałe banany
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 2 łyżeczki żelatyny
- 2 łyżki masła+do nasmarowania blaszki
- 140 g truskawek (3 duże garście)
- galaretka truskawkowa z pianką "WINIARY"
PRZYGOTOWANIE:
Truskawki umyć i odciąć ogonki, następnie dodać cukier puder i zmiksować.
Żelatynę rozpuścić nad ogniem (aby było łatwiej można dodać trochę musu truskawkowego).
Rozpuszczoną żelatynę dodać do musu.
Herbatniki, płatki owsiane i wiórki kokosowe rozkruszyć w blenderze.
Dodać banany, roztopione masło i ugnieść (jeśli ciasto jest zbyt sypkie, dodać więcej masła lub banana, natomiast jeśli za bardzo się klei dodać trochę więcej płatków).
Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Blachę do muffinek delikatnie wysmarować masłem i obsypać bułką tartą.
Wyłożyć ciasto i ugnieść na dnie, wlać mus truskawkowy a następnie zalać go rozpuszczoną galaretką.
Odstawić do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia.
Herbatniki, płatki owsiane i wiórki kokosowe rozkruszyć w blenderze.
Dodać banany, roztopione masło i ugnieść (jeśli ciasto jest zbyt sypkie, dodać więcej masła lub banana, natomiast jeśli za bardzo się klei dodać trochę więcej płatków).
Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Blachę do muffinek delikatnie wysmarować masłem i obsypać bułką tartą.
Wyłożyć ciasto i ugnieść na dnie, wlać mus truskawkowy a następnie zalać go rozpuszczoną galaretką.
Odstawić do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia.
Cudowny przepis !
OdpowiedzUsuńChętnie go kiedys wypróbuje <3
Buziaki kochana,
http://loveshinny.pl
Dziękuję bardzo, buziaki 😘
Usuń