Kotleciki z kaszy jaglanej
SKŁADNIKI
- 2 szklanki kaszy jaglanej
- 2 szalotki
- 2 jajka
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 czerwona papryka
- przyprawy (sól ziołowa, pieprz, sól czosnkowa, papryka wędzona)
- olej (do smażenia)
Kasze zalewamy gorącą, osoloną wodą i czekamy aż napęcznieje.
Cebulkę, paprykę i czosnek smażymy z dodatkiem masła.
Usmażone warzywa dodajemy do kaszy.
Wszystko doprawiamy przyprawami, na końcu dodajemy jajka i bułkę tartą.
Usmażone warzywa dodajemy do kaszy.
Wszystko doprawiamy przyprawami, na końcu dodajemy jajka i bułkę tartą.
Smażymy do momentu aż kotleciki zaczną się rumienić.
Komentarze
Prześlij komentarz