LODY SORBETOWE Z TRUSKAWKI, PORZECZKI, ARBUZA I CZEREŚNI
SKŁADNIKI:
- szklanka truskawek
- -,- porzeczek
- -,- arbuza
- -,- czereśni
- 2 łyżeczki cukru pudru
PRZYGOTOWANIE:
Truskawki, porzeczki oraz czereśnie dokładnie umyć, usunąć pestki oraz szypułki.
Miąższ arbuza oddzielić od skóry i usunąć pestki.
Owoce pokroić na kawałki i połączyć ze sobą, dodać cukier i zblendować na gładką masę.
Przelać do pojemniczków i chłodzić najlepiej przez kilka godzin.
Miąższ arbuza oddzielić od skóry i usunąć pestki.
Owoce pokroić na kawałki i połączyć ze sobą, dodać cukier i zblendować na gładką masę.
Przelać do pojemniczków i chłodzić najlepiej przez kilka godzin.
Komentarze
Prześlij komentarz