PASZTECIKI Z POREM I FETĄ
SKŁADNIKI:
- 0,5 kg mąki
- 5 dag drożdży (rozpuszczonych w szklance wody)
- 2 łyżki oleju
- ser feta
- por
- pół kostki sera żółtego
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebulka dymka
- 1 jajko
PRZYGOTOWANIE:
Mąkę połączyć z drożdżami i łyżką oleju, dodać sól do smaku.
Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Por pokroić w talarki i podsmażyć z cebulką oraz czosnkiem.
Dodać sól i pieprz do smaku (nie dodawać dużo soli, ponieważ ser feta jest słony)
Por przełożyć do miski i dokładnie wymieszać z fetą.
Ciasto rozwałkować i posmarować je farszem.
Zwinąć w roladę, pokroić na 3 cm paski i posmarować jajkiem.
Udekorować startym serem, piec w temperaturze 180 stopni C przez 20 minut.
Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Por pokroić w talarki i podsmażyć z cebulką oraz czosnkiem.
Dodać sól i pieprz do smaku (nie dodawać dużo soli, ponieważ ser feta jest słony)
Por przełożyć do miski i dokładnie wymieszać z fetą.
Ciasto rozwałkować i posmarować je farszem.
Zwinąć w roladę, pokroić na 3 cm paski i posmarować jajkiem.
Udekorować startym serem, piec w temperaturze 180 stopni C przez 20 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz