TACOS Z CUKINII Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM, WARZYWAMI I SOSEM JOGURTOWO-MUSZTARDOWYM
SKŁADNIKI:
- 2 piersi z kurczaka
- 2 małe cukinie
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka sosu sojowego
- szklanka mąki
- 1 jogurt grecki+2 łyżki do marynaty
- 2 pomidory
- 1 cebulka
- kilka liści sałaty
- 1 papryka
- 3 ogórki kiszone
- 3 łyżki musztardy
- pół kostki starego żółtego sera
- 1 jajko
- przyprawy (sól, pieprz, imbir, papryka słodka wędzona, curry, przyprawa do kurczaka)
PRZYGOTOWANIE:Mięso zamarynować w 2 łyżkach jogurtu naturalnego, sosie sojowym, papryce wędzonej, przyprawie do kurczaka oraz imbirze.
Odstawić na 3h do lodówki.
Cukinie obrać i wycisnąć nadmiar wody, dodać mąkę, jajko, curry i dokładnie wymieszać (jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie, dodać więcej mąki).
Placki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C lub na patelni z oliwą.
Warzywa pokroić w kostkę i ułożyć w miskach aby każdy mógł sam skomponować swoje tacos.
Mięso upiec na grillu.
Jogurt połączyć z czosnkiem, musztardą, solą i pieprzem.
Tacos podawać według własnej kompozycji.
Odstawić na 3h do lodówki.
Cukinie obrać i wycisnąć nadmiar wody, dodać mąkę, jajko, curry i dokładnie wymieszać (jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie, dodać więcej mąki).
Placki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C lub na patelni z oliwą.
Warzywa pokroić w kostkę i ułożyć w miskach aby każdy mógł sam skomponować swoje tacos.
Mięso upiec na grillu.
Jogurt połączyć z czosnkiem, musztardą, solą i pieprzem.
Tacos podawać według własnej kompozycji.
Komentarze
Prześlij komentarz