TACOS Z CUKINII Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM, WARZYWAMI I SOSEM JOGURTOWO-MUSZTARDOWYM

SKŁADNIKI:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 małe cukinie
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • szklanka mąki 
  • 1 jogurt grecki+2 łyżki do marynaty
  • 2 pomidory
  • 1 cebulka
  • kilka liści sałaty
  • 1 papryka
  • 3 ogórki kiszone
  • 3 łyżki musztardy
  • pół kostki starego żółtego sera
  • 1 jajko
  • przyprawy (sól, pieprz, imbir, papryka słodka wędzona, curry, przyprawa do kurczaka)
PRZYGOTOWANIE:Mięso zamarynować w 2 łyżkach jogurtu naturalnego, sosie sojowym, papryce wędzonej, przyprawie do kurczaka oraz imbirze.
Odstawić na 3h do lodówki.
Cukinie obrać i wycisnąć nadmiar wody, dodać mąkę, jajko, curry i dokładnie wymieszać (jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie, dodać więcej mąki).
Placki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C lub na patelni z oliwą.
Warzywa pokroić w kostkę i ułożyć w miskach aby każdy mógł sam skomponować swoje tacos.
Mięso upiec na grillu.
Jogurt połączyć z czosnkiem, musztardą, solą i pieprzem.
Tacos podawać według własnej kompozycji.

Komentarze

Popularne posty