PIEROGI ZASMAŻANE NA PALONYM MAŚLE Z CEBULKĄ

SKŁADNIKI:

  • 50 dag kapusty kiszonej
  • 20 dag pieczarek
  • 1 kostka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebulki
  • przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy, magii, sól/pieprz)
  • ciasto pierogowe klik
PRZYGOTOWANIE:
Kapustę gotować do miękkości z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
Umyte pieczarki pokroić i usmażyć na maśle, doprawić (wodę z pieczarek można dodać do gotującej się kapusty).
Czosnek zetrzeć na tarce i podsmażyć na maśle, dodać trochę mąki aby uzyskać zasmażkę(ilość według uznania).
Zasmażkę dodać do kapusty razem z pieczarkami, wszystko doprawić.
Pierogi przygotować według przepisu, ugotować.
Masło palimy delikatnie na patelni, dodajemy cebulkę i ugotowane pierogi, smażymy do złotego koloru.



Komentarze

Popularne posty