PIEROGI ZASMAŻANE NA PALONYM MAŚLE Z CEBULKĄ
SKŁADNIKI:
- 50 dag kapusty kiszonej
- 20 dag pieczarek
- 1 kostka masła
- 2 ząbki czosnku
- 2 cebulki
- przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy, magii, sól/pieprz)
- ciasto pierogowe klik
PRZYGOTOWANIE:
Kapustę gotować do miękkości z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
Umyte pieczarki pokroić i usmażyć na maśle, doprawić (wodę z pieczarek można dodać do gotującej się kapusty).
Czosnek zetrzeć na tarce i podsmażyć na maśle, dodać trochę mąki aby uzyskać zasmażkę(ilość według uznania).
Zasmażkę dodać do kapusty razem z pieczarkami, wszystko doprawić.
Pierogi przygotować według przepisu, ugotować.
Masło palimy delikatnie na patelni, dodajemy cebulkę i ugotowane pierogi, smażymy do złotego koloru.
Komentarze
Prześlij komentarz