DOMOWE BURGERY
SKŁADNIKI:
- bułki domowej roboty klik
- 400 g mielonego mięsa wołowego
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 4 łyżeczki musztardy
- 2 łyżeczki maggi
- starty żółty ser
- 1 czerwona papryka
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki octu
- olej kokosowy
- masło
- przyprawy (wędzona papryka, curry, kebab&shoarma, sól, pieprz)
PRZYGOTOWANIE:
Mięso przyprawiamy solą, pieprzem, wędzoną papryką, curry, ząbkiem czosnku).
Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc aby smaki wchłonęły w mięso.
Koncentrat pomidorowy, musztardę i maggi łączymy razem, doprawiamy solą i pieprzem.
Paprykę, cebulę, 2 ząbki czosnku smażymy na maśle z dodatkiem oleju kokosowego.
Kiedy warzywa zmiękną dodajemy ocet, wędzoną paprykę, kebab&shoarma, sól, pieprz, maggi).
Smażymy do złotego koloru.
Mięso smażymy na oleju do momentu aż się zarumieni.
Bułkę do burgera smarujemy sosem pomidorowo-musztardowym, wykładamy warzywa, mięso oraz ser.
Wszystko najlepiej polać ulubionym sosem, ja użyłam sosu czosnkowego.
Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc aby smaki wchłonęły w mięso.
Koncentrat pomidorowy, musztardę i maggi łączymy razem, doprawiamy solą i pieprzem.
Paprykę, cebulę, 2 ząbki czosnku smażymy na maśle z dodatkiem oleju kokosowego.
Kiedy warzywa zmiękną dodajemy ocet, wędzoną paprykę, kebab&shoarma, sól, pieprz, maggi).
Smażymy do złotego koloru.
Mięso smażymy na oleju do momentu aż się zarumieni.
Bułkę do burgera smarujemy sosem pomidorowo-musztardowym, wykładamy warzywa, mięso oraz ser.
Wszystko najlepiej polać ulubionym sosem, ja użyłam sosu czosnkowego.
Komentarze
Prześlij komentarz